Donauwellen-kuchen

Donauwellen-kuchen

Smulweb imageSmulweb

Hemels genieten van deze traditionele Duitse Donauwellen-kuchen. Met een romige vanillepudding crème, kersen en chocoladeglazuur. Dit moet je eens geprobeerd hebben!

10 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Donauwellen-kuchen op tafel.

  1. Roer voor het deeg de boter los en voeg dan de eieren, de suiker, de bloem, het bakpoeder en de vanillesuiker toe.
  2. Vet de bakplaat goed in en verdeel er de helft van het deeg over.
  3. Meng het cacaopoeder door de andere helft en breng nu een bruine laag deeg over de witte laag aan.
  4. Laat de kersen goed uitlekken en verdeel ze gelijkmatig over het deeg (druk ze er niet in, maar leg ze er bovenop
  5. door het bakken 'zakken' ze vanzelf in het deeg).
  6. Bak de koek gedurende 45 minuten op 175°C.
  7. Kook voor de crème 1/2 liter vanillepudding.
  8. Klop de boter met een mixer zacht en voeg geleidelijk de pudding toe.
  9. Om te zorgen dat de crème niet gaat schiften, moeten de pudding en de boter op gelijke temperatuur zijn (als u het deeg een dag van tevoren bakt en de pudding een dag van tevoren kookt, is alles vanzelf op gelijke temperatuur als u aan de afwerking begint).
  10. Bestrijk het deeg met een laag crème en leg er een laagje chocoladeglazuur (gesmolten in de magnetron of au bain-marie) op.
  11. Snijd langs de vier kanten de ongelijke randjes weg en snijd het gebak dan in 20 kleinere stukken.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ei Fruit Bakken Desserts Kersen