Paddestoelespresso

Paddestoelespresso

Smulweb imageSmulweb

Een romige paddestoelensoep met een vleugje espresso om de smaken te versterken en de hele dag te genieten van deze smaakvolle lekkernij. Lekker in kleine kopjes als amuse of gewoon tussendoor.

15 min bereiden

soep

1 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 250 g Paddenstoelenmix

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Paddestoelespresso op tafel.

  1. Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in stukken. Snijd de sjalot fijn.
  2. Smelt de boter in een pan en bak de sjalot hierin zachtjes glazig gedurende ongeveer 3 minuten.
  3. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze ongeveer 4 minuten mee.
  4. Voeg de room, fond en een half bouillonblokje toe en breng het geheel aan de kook.
  5. Pureer de soep in een blender en voeg de koffie toe. Breng op smaak met peper.
  6. Wrijf de soep door een zeef en warm goed door, maar laat de soep niet meer koken.
  7. Als je een garnituur wilt, snijd de prei dan in heel smalle reepjes. Verhit een laag olie in een wok of diepe koekenpan en frituur hierin de prei in 1-2 minuten knapperig. Neem de prei uit de olie en laat hem uitlekken op keukenpapier.
  8. Schep de soep in een espresso kopje en garneer met de prei.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep