Pollo en mole poblano

Pollo en mole poblano

Smulweb imageSmulweb

Pollo en mole poblano is een traditioneel Mexicaans gerecht bereid met kip, chocolade en specerijen. Na een half uur sudderen, wordt er chocolade aan toegevoegd en een uur lang gaar gestoofd. Tot slot wordt het geheel geflambeerd met rum voor extra smaak. Een heerlijke Mexicaanse ervaring!

60 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Pollo en mole poblano op tafel.

  1. Verhit de olie en fruit de knoflook zachtjes tot het aroma vrijkomt.
  2. Voeg dan de kip toe en bak het rondom bruin. Haal de kip uit de pan.
  3. Bak de ui, paprika en tomaat in het achtergebleven vet, tien minuten op een zacht vuurtje.
  4. Roer er dan de bouillon, amandelen, rozijnen, kruiden en de sinaasappelschil door. Laat dit mengsel een half uur sudderen.
  5. Voeg dan de chocolade toe en roer tot het gesmolten is.
  6. Leg de stukken kip weer in de pan en laat ze, bedekt met saus, in ongeveer een uur gaar worden.
  7. Schakel de afzuigkap uit en verwarm de rum. Steek het aan en giet de brandende rum over de kip.
  8. Laat het geheel een paar minuten staan.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen