Speltkoekjes

Speltkoekjes

Smulweb imageSmulweb

Krokante speltkoekjes met rozijnen, een heerlijk tussendoortje voor bijvoorbeeld bij de thee of koffie. Bak de koekjes 20 minuten in de oven op 180°C en geniet van de geur van versgebakken koekjes.

25 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Speltkoekjes op tafel.

  1. Kook de rozijnen een kwartier in kokend water en laat ze daarna uitlekken en droogdeppen met keukenpapier. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng alle ingrediënten met een lepel of mixer en kneed het daarna goed door met de hand. Voeg bloem toe als het deeg te nat is en margarine als het te kruimelig is. Voeg beetje bij beetje toe en kijk zelf even.
  3. Rol het deeg uit met de deegroller en snij/steek koekjes uit met vormpjes, of rol het deeg tot een rol met de hand en snij plakjes. Druk de koekjes plat (handig met een kaasschaaf) en druk eventueel in een schaaltje kokos of suiker van beide kanten.
  4. Leg de koekjes op een ingevette bakplaat en bak gedurende 20 minuten op 180°C. Laat daarna even afkoelen en haal de koekjes eventueel met de kaasschaaf of taartschep van de bakplaat en leg ze op een plat bord om verder af te koelen. Warm zijn ze ook erg lekker!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Koekjes