Gebakken tonijn met gesmoorde spinazie

Gebakken tonijn met gesmoorde spinazie

Smulweb imageSmulweb

Tonijn met een kruidige twist! Citroensap, koriander, tomaatjes en spinazie; een heerlijk geheel. Bak de tonijn 2 minuten aan elke kant in kruidenolie en serveer het met de spinazie en tomaatjes. Een gerecht om van te smullen.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Gebakken tonijn met gesmoorde spinazie op tafel.

  1. Meng 2 el olie met citroensap en -rasp en de helft van de koriander. Bestrijk de tonijn met de helft ervan en maal er peper en zout over.
  2. Verhit een pan en bak de tonijn 2 minuten aan elke kant samen met de knoflook en sjalot. Neem de tonijn uit de pan en houd warm in aluminiumfolie.
  3. Voeg de rest van de kruidenolie toe aan de pan en bak de tomaatjes hierin 2-3 minuten.
  4. Voeg de gemalen koriander en spinazie toe. Laat de spinazie al omscheppend slinken.
  5. Verdeel de spinazie en tomaatjes over 2 borden, strooi er de rest van de koriander over en leg de tonijn hierop.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Spinazie