Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Mamas appelcake op tafel.
- Beboter de vorm en bestrooi met paneermeel.
- Verwarm de oven voor op 180 graden voor gewone oven. Bij combi-koken niet nodig.
- Schil de appels, verwijder klokhuizen en snijd in stukjes van ongeveer 3 bij 2 cm. Was rozijnen en laat ze uitlekken in een zeef.
- Zeef het zelfrijzend bakmeel en basterdsuiker in een beslagkom. Voeg bakpoeder, eieren en vanillesuiker toe.
- Smelt boter in een steelpannetje zonder te laten bruinen. Voeg gesmolten boter toe aan het beslag en roer alles goed door.
- Voeg stukjes appel, rozijnen en meng alles goed.
- Doe het beslag-appelmengsel in de vorm en plaats in de oven.
- Baktijd ongeveer 36-40 minuten (combi-koken) of 1-1,5 uur bij 180 graden (gewone oven). zorg ervoor dat de cake niet te bruin wordt.
- Laat afkoelen alvorens te storten (gewone oven en metalen tulbandvorm).
- Dien de cake op en geniet ervan!