Mamas appelcake

Mamas appelcake

Smulweb imageSmulweb

Mamas appelcake: deze overheerlijke cake is lekker zacht en gevuld met stukjes appel en rozijnen. Zoet en fris van smaak en heel gemakkelijk te maken met dit simpele recept. Heerlijk als toetje of bij de koffie.

15 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(12)

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Mamas appelcake op tafel.

  1. Beboter de vorm en bestrooi met paneermeel.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden voor gewone oven. Bij combi-koken niet nodig.
  3. Schil de appels, verwijder klokhuizen en snijd in stukjes van ongeveer 3 bij 2 cm. Was rozijnen en laat ze uitlekken in een zeef.
  4. Zeef het zelfrijzend bakmeel en basterdsuiker in een beslagkom. Voeg bakpoeder, eieren en vanillesuiker toe.
  5. Smelt boter in een steelpannetje zonder te laten bruinen. Voeg gesmolten boter toe aan het beslag en roer alles goed door.
  6. Voeg stukjes appel, rozijnen en meng alles goed.
  7. Doe het beslag-appelmengsel in de vorm en plaats in de oven.
  8. Baktijd ongeveer 36-40 minuten (combi-koken) of 1-1,5 uur bij 180 graden (gewone oven). zorg ervoor dat de cake niet te bruin wordt.
  9. Laat afkoelen alvorens te storten (gewone oven en metalen tulbandvorm).
  10. Dien de cake op en geniet ervan!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Cake Appelcake