Spareribs

Spareribs

Smulweb imageSmulweb

Marineer deze spareribs minstens een halve dag en geniet van het malse vlees. Braad de spareribs gedurende anderhalf uur in de oven, of gebruik voor spareribs op de barbecue een braadzak voor extra smaak en malsheid. Rooster de gegaarde spareribs kort op de barbecue totdat er een krokant korstje ontstaat.

60 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Spareribs op tafel.

  1. Maak van alle ingrediënten, het vlees uitgezonderd, een marinade.
  2. Leg de spareribs in een platte schaal en giet de marinade eroverheen. Sluit de schaal af met aluminiumfolie en laat het vlees minstens een halve dag staan. Draai het vlees af en toe om.
  3. Laat de spareribs uitlekken en leg ze op een ingevet rooster in de oven, met een lekbak eronder.
  4. Braad de spareribs gedurende anderhalf uur bij een temperatuur van 160°C. Bedek het vlees met aluminiumfolie als het tussentijds te donker wordt.
  5. Voor spareribs op de barbecue: Doe de gemarineerde spareribs in een braadzak en sluit deze goed af. Leg de zak in bijna-kokend water en laat de ribbetjes in anderhalf uur gaar worden. Haal ze uit de zak, vang het vocht op voor de saus en laat het vlees opdrogen.
  6. Rooster de gegaarde spareribs kort op de barbecue totdat er een krokant korstje ontstaat.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees