Marokaanse tajine van lamsvlees met peer

Marokaanse tajine van lamsvlees met peer

Smulweb imageSmulweb

Een verrukkelijke Marokkaanse tajine van lamsvlees, met peer, amandelen en rozijnen. De kruiden, waaronder kaneel, gember en komijn, geven het gerecht die typische Noord-Afrikaanse smaak. Serveer met rijst, bulgur of couscous.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 600 g Lamsfilet

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Marokaanse tajine van lamsvlees met peer op tafel.

  1. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de uien op middelmatig vuur tot ze zacht zijn.
  2. Voeg het vlees toe en roerbak tot de rode kleur verdwenen is.
  3. Voeg alle kruiden toe. Voeg zoveel water toe dat het vlees net bedekt is. Zout het naar smaak. Breng aan de kook.
  4. Doe de deksel op de pan en laat zachtjes 1,5-2 uur sudderen.
  5. Voeg dan de stukken peer, de rozijnen en de amandelen toe. Laat even 5 minuten doorkoken.
  6. Serveer met rijst, bulgur of couscous en wat sla.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje Vlees Fruit Peren