Uitgelicht recept

Tip van Jumbo Kreeft thermidor

Kreeft thermidor

magazine badge magazine

Echte ingrediënten, echte luxe: kreeft Thermidor op je bord. Na het koken halveer je de kreeft in de lengte en verwijder je het vlees uit de scharen en staart. Vermeng het vlees met een botermengsel van champignons, bleekselderij, knoflook en kruiden. Leg het vlees terug in de schalen, giet de Thermidor-saus over de bovenkant en zet onder de grill om een ​​gouden en knapperige topping te bereiken.

34 min bereiden hoofdgerecht 4 personen

(0)

Ingrediënten

  • 1 kg gekookte kreeften (koelvers)
  • 75 g boter
  • 250 g Champignons
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 teen knoflook
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje peper
  • 2 sjalotten
  • 300 ml visbouillon
  • 100 ml Droge witte wijn
  • 125 ml Slagroom
  • 1 el Mosterd
  • 2 tl Citroensap
  • 1 el peterselie
  • 75 g Parmezaanse kaas
  • 1 lage ovenschaal of braadslede

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Kreeft thermidor op tafel.

  1. Halveer de kreeft in de lengte met een scherp mes. Verwijder het vlees uit de scharen en staart. Snijd het vlees klein en houd het apart.
  2. Smelt in een koekenpan de helft van de boter. Fruit de champignons met de bleekselderij en knoflook 4 min. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de groenten in de kreeftenschalen. Verdeel er het kreeftenvlees over.
  3. Smelt in de koekenpan de rest van de boter. Fruit de sjalot. Voeg de bouillon, de wijn en de slagroom toe en breng aan de kook. Laat de saus tot de helft inkoken. Breng op smaak met de mosterd, het citroensap, de peterselie en zout en peper naar smaak.
  4. Verwarm de ovengrill voor. Leg de kreeftenhelften in de ovenschaal of braadslede. Schep de saus over de kreeften en bestrooi met de kaas. Laat de kreeften onder de hete grill in 3-4 min. goudbruin kleuren.