Heerlijke ovenschotel van lof met gehakt uien en kaas

Heerlijke ovenschotel van lof met gehakt uien en kaas

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke ovenschotel met gehakt, ui, lof, aardappels en kaas. Deze ovenschotel is snel te bereiden en smaakt voortreffelijk met een frisse salade erbij. De lof geeft het gerecht een frisse smaak en zal het bij jong en oud goed doen.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Heerlijke ovenschotel van lof met gehakt uien en kaas op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de paprika, ui en champignons in plakjes. Pers de knoflook. Los het bouillontablet op in een klein beetje water.
  3. Kook de aardappels gaar. Bak het gehakt samen met de ui, paprika en knoflook in de olijfolie. Bak zo'n 4 minuten en voeg dan de champignons toe. Kook in de tussentijd de fijngesneden lof ca. 8 minuten en laat heel goed uitlekken.
  4. Voeg na ca. 10 minuten, als het gehaktmengsel gaar is, de kruiden, bouillon en de crème fraîche toe.
  5. Meng nu de lof met het gehaktmengsel. Beboter een ovenschaal en leg onderin de aardappelplakjes. Doe het gehaktmengsel hieroverheen en bestrooi met de geraspte kaas.
  6. Zet de schaal voor 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel