Varkensvleesreepjes in een romige kerriesaus

Varkensvleesreepjes in een romige kerriesaus

Smulweb imageSmulweb

Varkensvleesreepjes in een romige kerriesaus met rijst is onwijs lekker. Het vlees wordt met ui en knoflook gebakken en daarna in de kerriesaus met creme fraiche en azijn gesudderd. Onze tip: voeg wat soja toe voor extra smaak.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Varkensvleesreepjes in een romige kerriesaus op tafel.

  1. Kook intussen de rijst.
  2. Hak de uien fijn. Bestrooi het vlees met wat zout en peper.
  3. Verwarm de olie en fruit daarin onder geregeld omscheppen de ui met knoflook glazig.
  4. Doe na 2 minuten het vlees erbij en bak zo'n 10-15 minuten zachtjes door.
  5. Draai de warmtebron laag en voeg de azijn, creme fraiche en kerrie toe.
  6. Laat het gerecht ca. 20-25 minuten sudderen.
  7. Voeg soja en eventueel nog wat zout en peper toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen