Winterse zuurkool ovenschotel met appels en gehakt

Winterse zuurkool ovenschotel met appels en gehakt

Smulweb imageSmulweb

Een hartige comfortfood ovenschotel voor de koude winterdagen. Een mix van gehakt, zuurkool, aardappelen en appels. Gevuld en op smaak gebracht met crème fraîche, paprikapoeder en suiker. De ovenschotel wordt lekker krokant gebakken in de oven. Perfect voor het hele gezin!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Winterse zuurkool ovenschotel met appels en gehakt op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak het gehakt samen met de knoflook en de uiensnippers. Voeg peper en zout toe.
  2. Schil de appels en snijd deze in kleine stukjes.
  3. Kook de aardappels gaar en kook de zuurkool volgens de verpakking.
  4. Stamp de zuurkool samen met de aardappels door elkaar en voeg de 2 tl suiker of zoetstof toe en de crème fraiche.
  5. Vet een ovenschotel in. Doe op de bodem een laagje van het zuurkoolmengsel. Doe daar bovenop een laagje appelstukjes en vervolgens het gehakt. Doe nu weer een laagje zuurkool, dan het gehaktmengsel en als laatste de appelstukjes.
  6. Smelt ca. 15 gram boter en strijk dit over de appels heen. Bestrooi met peper, zout en paprikapoeder.
  7. Laat de schotel in een voorverwarmde oven ca. 30 min op 200 graden goed heet worden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel