Witlofsoep met zalm

Witlofsoep met zalm

Smulweb imageSmulweb

Een frisse soep met witlof en zalm. Witlof, aardappel, prei, knoflook en laurier worden samen tot een geheel gepureerd en aangevuld met room, zout en peper. Op het laatst voeg je de zalm toe en garneer je de soep met fijngehakte peterselie.

25 min bereiden

soep

1 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 600 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Witlofsoep met zalm op tafel.

  1. Was de struikjes witlof en snijd ze overdwars in smalle reepjes. Verwijder de pit en schil de aardappel en snijd deze in kleine blokjes. Snijd de prei ook in smalle reepjes.
  2. Breng de bouillon aan de kook en voeg 3/4 van de witlof, aardappel, prei, knoflook en laurier toe. Laat het geheel 30 minuten zachtjes koken.
  3. Pureren met een blender. Verwijder het vel en de graatjes uit de zalm en snijd deze in dunne plakjes of dobbelsteentjes. Roerbak de overgebleven witlof in wat boter.
  4. Voeg de roergebakken witlof toe aan de soep en breng de soep aan de kook. Voeg de room, zout en peper toe. Voeg tot slot de vis toe en verwarm het geheel nog 1-2 minuten tot de vis net gaar is.
  5. Serveer de soep met wat zeer fijn gehakte peterselie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep