Gebakken macaroni met kaas

Gebakken macaroni met kaas

Smulweb imageSmulweb

De ultieme troostmaaltijd? Gebakken macaroni met kaas natuurlijk! Een romige gorgonzolasaus gemaakt van boter, bloem, melk en gorgonzola die de goudbruine macaroni omhult, met stukjes ham en tomaten. Overheerlijk!

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Gebakken macaroni met kaas op tafel.

  1. Kook de macaroni in ruim water met zout volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar en giet hem af.
  2. Smelt de boter en roer de bloem erdoor. Laat het mengsel 5 minuten op een laag vuur pruttelen. Schenk beetje bij beetje de melk erbij en roer het telkens tot een egaal mengsel. Ga door tot alle melk is opgebruikt.
  3. Roer de gorgonzola erdoor en voeg zout naar smaak toe. Schep de saus door de macaroni en doe het mengsel over in een ovenvaste schaal.
  4. Druk de ham en de tomaten in de macaroni en strooi de geraspte kaas erover. Zet de schaal 20 minuten in een voorverwarmde oven (200°C).
  5. Serveer de macaroni en ham met gorgonzolasaus met een groene salade.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta Kaas