- 2 el Water
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Omas appelkruimeltaart op tafel.
- Verwarm de oven voor op ongeveer 220 graden Celsius en vet de springvorm in.
- Snijd de appels in kleine stukjes en vermeng deze met kaneel en eventueel wat suiker.
- Kneed 150g bloem, 1,5 tl bakpoeder, 65 g basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 2 el water en 75g boter voor het bodemdeeg snel tot een bal en 150g bloem, 125g kristalsuiker, 1 zakje vanillesuiker en 125g boter voor de kruimels voorzichtig met je vingers tot een kruimelig deeg.
- Verdeel het bodemdeeg over de bodem van de vorm en druk het aan, zorg voor een opstaande rand van ongeveer 1 cm.
- Verkruimel een beetje amandelspijs over de bodem en daarna de appels bedekt met kaneel. Bedek de appels met het kruimeldeeg.
- Bak de taart in ongeveer een half uur goudbruin.