Omas appelkruimeltaart

Omas appelkruimeltaart

Smulweb imageSmulweb

Omas appelkruimeltaart maak je nu zelf! Een heerlijke taart, bereidt met kaneel en eventueel wat suiker. De kruimelige deeglaag omhult de heerlijke appelstukjes. Bak de taart in ongeveer een half uur goudbruin en geniet van de heerlijke smaken.

45 min bereiden

dessert

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 el Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Omas appelkruimeltaart op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op ongeveer 220 graden Celsius en vet de springvorm in.
  2. Snijd de appels in kleine stukjes en vermeng deze met kaneel en eventueel wat suiker.
  3. Kneed 150g bloem, 1,5 tl bakpoeder, 65 g basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 2 el water en 75g boter voor het bodemdeeg snel tot een bal en 150g bloem, 125g kristalsuiker, 1 zakje vanillesuiker en 125g boter voor de kruimels voorzichtig met je vingers tot een kruimelig deeg.
  4. Verdeel het bodemdeeg over de bodem van de vorm en druk het aan, zorg voor een opstaande rand van ongeveer 1 cm.
  5. Verkruimel een beetje amandelspijs over de bodem en daarna de appels bedekt met kaneel. Bedek de appels met het kruimeldeeg.
  6. Bak de taart in ongeveer een half uur goudbruin.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Appelkruimteltaart