Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Top bitterkoekjesbavarois(pudding) met een caramel-roomsaus op tafel.
- Laat gelatine weken in koud water (ca. 5 minuten). Breng 1 ? dl melk en 1 dl slagroom met een vanillestokje en amandelspijs aan de kook en laat het 5 minuten staan. Verwijder vanillestokjes. Los de gelatine op in het warme mengsel en laat het afkoelen.
- Week bitterkoekjes ongeveer 15 minuten in de Amaretto, terwijl je ze regelmatig omroert. Maak de koekjes zo fijn mogelijk.
- Klop 2 ? dl slagroom stijf en spatel deze samen met de koekkruimels door het mengsel van gelatine.
- Verwarm in een koekenpan op zacht vuur 100 gram suiker en ? dl water en verhit dit totdat de suiker lichtbruin is gekarameliseerd. Blus de karamel van het vuur met 1 dl melk en 1 ? dl slagroom. Het mengsel zal nu gaan klonteren, maar lost bij roeren zo weer op.
- Klop de eierdooiers los en roer er een beetje warme saus doorheen. Haal het mengsel van het vuur en roer het door de warme saus.
- Je kunt de saus zowel warm als koud serveren.