Bietensoep

Bietensoep

Smulweb imageSmulweb

Bietensoep, romig, fris en lichtzoetig. Gegarneerd met eieren en komkommer. Perfecte keuze voor een zelfgemaakte soep.

45 min bereiden

soep

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 el Bieslook
  • 1000 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Bietensoep op tafel.

  1. Boen de bietjes schoon en kook ze tot ze gaar zijn (meestal zo'n 30 minuten). Pel de bieten en snijd ze in blokjes. Houd een kwart apart en pureer de rest en meng met de bouillon.
  2. Laat de soep 10 minuten zachtjes koken (en evt. af laten koelen, afhankelijk of je warme of koude bietensoep wilt).
  3. Voeg room, stukjes biet, geschilde komkommer in kleine stukjes en kruiden toe aan de soep.
  4. Halveer de eieren. Leg op ieder bord twee halve eieren en giet de soep er overheen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep