Falafel

Falafel

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke falafelballetjes gemaakt van kikkererwten, ui, knoflook, bloem, bakpoeder en kruiden. De falafel balletjes worden goudbruin gebakken in frituurolie en vervolgens geserveerd in een pitabroodje of Turks brood met zoetzure groenten, sla en knoflook- of sesamsaus. Ideaal voor een snelle en vullende lunch!

25 min bereiden

lunch/brunch gerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 0.5 tl Peterselie gedroogd
  • 7.5 g Koriander

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Falafel op tafel.

  1. Laat de kikkererwten ca. 1 nacht in ruim koud water weken en kook ze gaar.
  2. Laat ze goed uitlekken en pureer ze in de keukenmachine met ui, knoflook, bloem, bakpoeder, specerijen en kruiden.
  3. Neem steeds een eetlepel puree en vorm er met de hand platte balletjes van.
  4. Wentel ze door het sesamzaad en frituur ze goudbruin en knapperig in frituurolie (180 °C).
  5. Serveer de falafel in een pitabrood of Turks brood met zoetzure groenten, een beetje sla, knoflook- of sesamsaus. Tip: Prop het broodje vol met sla, falafel, zuurkool, worteltjes en saus. Je kunt voor dit gerecht ook kikkererwten uit blik nemen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Vegetarisch