Winterpompoen gevuld met wilde rijst gedroogd fruit

Winterpompoen gevuld met wilde rijst gedroogd fruit

Smulweb imageSmulweb

Een gevulde winterpompoen met wilde rijst en gedroogd fruit. Gevuld met prei en langkorrelige rijst in een heerlijke bouillon met tijm. De pompoen wordt zacht in de oven en geeft een mooie smaak aan de vulling. Een prachtig vegetarisch gerecht voor het diner.

60 min bereiden

bijgerecht

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 6 kleine pompoenen
  • 70 g Basmati Rijst Langkorrelig
  • 5 el Gedroogde cranberry's

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Winterpompoen gevuld met wilde rijst gedroogd fruit op tafel.

  1. Raadpleeg zo mogelijk eerst de gebruiksaanwijzing van de rijstsoorten die je gebruikt.
  2. Breng de bouillon met de tijm aan de kook en wrijf de tijm even geurig. Doe de wilde rijst erbij, draai als het weer kookt het vuur laag, en laat zo heel zachtjes verder gaar koken, met het deksel op de pan, in ongeveer 30 minuten.
  3. Was de prei heel goed en snij in de lengte doormidden en dan overlangs in hele fijne reepjes. Voeg na 30 minuten lange korrel rijst en prei bij de wilde rijst in de pan, en laat nog 15 minuten zachtjes verder koken, of totdat de rijst gaar is. Haal de pan van het vuur af en laat nog 5 minuten staan. Giet het extra vocht, als dat er is, af.
  4. Verwarm de oven voor op 180C. Vet een ovenschaal in met olie of gebruik 1cm water. Snij een derde deel van de bovenkant van de pompoenen af met het steeltje en zet ze ondersteboven in de ovenschaal. Zet 30 minuten in het midden van de oven. Draai na 30 minuten de pompoenen om en dek af met aluminiumfolie. Zet ze weer terug in de oven, 20 minuten of totdat ze zacht zijn. Haal de folie van de pompoenen en laat even staan. Pas op! Heet! Gebruik een handdoek of handschoenen.
  5. Schep de zaden er voorzichtig uit met een kleine lepel en snijd de abrikozen klein. Vermeng de rijst met het gedroogde fruit, de boter of olie, en zout en peper naar smaak in een grote schaal. Schep de vulling in de pompoenen.
  6. Zet ze gevuld in een lage ovenschaal en zet deze 10 minuten in de oven op 220C. Als je de vulling klaarmaakt terwijl de pompoen in de oven staat en deze vult als ze nog warm zijn, heb je maar 10 minuten nodig om de gevulde pompoenen in de oven goed door te warmen!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst