Kwarktaart met witte chocola

Kwarktaart met witte chocola

Smulweb imageSmulweb

Met dit recept maak je een heerlijke kwarktaart met witte chocolade! De bodem bevat verkruimelde biscuits en het taartmengsel bestaat uit kwark, eieren en kaneel. Het geheel wordt afgetopt met gesmolten witte chocolade en crème fraîche. Bakken in de oven en koelen in de koelkast. Heerlijk!

45 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Kwarktaart met witte chocola op tafel.

  1. Beboter de vorm en verkruimel de biscuitjes (lekker zijn American cookies, of kletskoppen, maar volkoren biscuitjes zijn ook prima), strooi de kruimels in de vorm en schud totdat de hele bodem bedekt is.
  2. Verwarm de oven op 150°C.
  3. Klop de kwark in een kom zacht en romig. Voeg een voor een de eieren toe, en klop ze door de room. Voeg de inhoud van het kaneelstokje toe.
  4. Smelt de witte chocola au bain-marie en 'vouw' voorzichtig de crème fraîche in de chocola. Voeg het chocolademengsel toe aan het kwarkmengsel en schenk alles in de vorm. Klop de vorm een paar keer op het aanrecht zodat de luchtbelletjes verdwijnen.
  5. Bak in de oven voor ongeveer 30 minuten. De taart is klaar als het midden 'vast en lobbig' is en de bovenkant goudbruin is. Als dat niet het geval is, moet het midden vooral stevig zijn.
  6. Zet de taart een paar uur in de koelkast om op te stijven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Kwarktaart