Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Kwarktaart met witte chocola op tafel.
- Beboter de vorm en verkruimel de biscuitjes (lekker zijn American cookies, of kletskoppen, maar volkoren biscuitjes zijn ook prima), strooi de kruimels in de vorm en schud totdat de hele bodem bedekt is.
- Verwarm de oven op 150°C.
- Klop de kwark in een kom zacht en romig. Voeg een voor een de eieren toe, en klop ze door de room. Voeg de inhoud van het kaneelstokje toe.
- Smelt de witte chocola au bain-marie en 'vouw' voorzichtig de crème fraîche in de chocola. Voeg het chocolademengsel toe aan het kwarkmengsel en schenk alles in de vorm. Klop de vorm een paar keer op het aanrecht zodat de luchtbelletjes verdwijnen.
- Bak in de oven voor ongeveer 30 minuten. De taart is klaar als het midden 'vast en lobbig' is en de bovenkant goudbruin is. Als dat niet het geval is, moet het midden vooral stevig zijn.
- Zet de taart een paar uur in de koelkast om op te stijven.