Patates frites (patat friet)

Patates frites (patat friet)

Smulweb imageSmulweb

Met onze instructies bak je de perfect krokante patat frietjes. Bak in kleine porties en schud ze regelmatig zodat de staafjes niet aan elkaar plakken. Laat de patat volledig afkoelen, bak af en geniet van heerlijk krokante patat frietjes.

45 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Patates frites (patat friet) op tafel.

  1. Bak kleine porties patat in de friteuse voor de eerste ronde. Schud ze regelmatig zodat de staafjes niet aan elkaar plakken. Haal de patat eruit zodra ze een mooie lichtgele tint hebben. Dit kan na 2,5 tot 6 minuten zijn, afhankelijk van de soort aardappelen. Als de patat na 2,5 minuut al bruin is, waren de aardappelen niet geschikt vanwege een te hoog suikergehalte.
  2. Schud de patat goed uit en laat uitlekken en droogdeppen op keukenpapier. Dit hele proces moet binnen 20 seconden gebeuren, anders zal de patat de nog aanwezige olie "absorberen".
  3. Laat de patat volledig afkoelen en verhoog de friteusetemperatuur naar 180°C. Bak de patat af, dit duurt over het algemeen ongeveer 3-6 minuten. Schud af en toe en haal de patat eruit zodra ze allemaal "boven" drijven en het bruisen (nagenoeg) voorbij is.
  4. Laat de patat wederom goed uitlekken en stort op keukenpapier. De absorptiegevoeligheid van de patat is deze keer echter duidelijk minder.
  5. Indien het langer dan 2 uur duurt tussen voor- en afbakken, koel de patat tussentijds in de ijskast.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Friet