Kippensoep met dumplings

Kippensoep met dumplings

Smulweb imageSmulweb

Een smakelijke kippensoep met dumplings voor een koude dag. De soep is perfect voor een complete en vullende maaltijd met de heerlijke en zachte dumplings. Proef de hartige smaken van de groenten en de gekruide kip in de warme, aromatische bouillon.

120 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 30 g Tijm vers

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Kippensoep met dumplings op tafel.

  1. Snijd alle groenten in grove stukken. Hak de kip in stukken.
  2. Doe alle ingrediënten voor de bouillon in een grote pan en schenk er water op totdat alles ongeveer 5 cm onder staat. Breng het geheel langzaam aan de kook en schep het schuim steeds van het oppervlakte af. Laat de bouillon ongeveer 2 uur trekken. Bekleed een zeef met een natte theedoek en schenk hier de bouillon door.
  3. Bak de kip en de groente even stevig bruin in wat olie voor pittigere smaak en donkerdere kleur.
  4. Bij gebruik van nieuwe kippenbouten deze eerst gaar koken in ongeveer 45 minuten. Haal het vlees van de botten en verdeel het in stukjes. Doe de soepgroenten in de bouillon en kook het geheel nog 30 minuten.
  5. Maak ondertussen de dumplings door de eieren te kloppen met zout. Voeg de bloem toe en roer dit mengsel door tot het een zacht en romig deeg is. Schep met een theelepel kleine bolletjes hiervan en laat die in de kokende bouillon vallen. Kook ze in 10 minuten gaar. De dumplings zakken eerst naar de bodem en komen later weer boven.
  6. Voeg de kip pas op het laatste moment weer toe aan de soep. Maak de soep op smaak met peper, zout en kleingesneden peterselie.
  7. Tip: in plaats van de dumplings kun je ook tortellini met kaasvulling kiezen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Chinees Dumplings