Bloemkoolschotel met aardappelen en gehakt gegratineerd

Bloemkoolschotel met aardappelen en gehakt gegratineerd

Smulweb imageSmulweb

Een smaakvolle Bloemkoolschotel met aardappelen en gehakt gegratineerd. Aardappelschijfjes, uien, champignons, gehakt en bloemkool liggen knus op elkaar en worden bedekt met plakjes tomaten en een romig mengsel van eieren, zure room, parmezaanse kaas en peterselie. Gegratineerd met een heerlijke mix van parmezaanse kaas, paneermeel en nootmuskaat.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Bloemkoolschotel met aardappelen en gehakt gegratineerd op tafel.

  1. Snijd de bloemkool in roosjes. Was ze en kook ze 10 minuten. Kook de aardappelschijfjes 8 minuten.
  2. Bak de uien en champignons mooi van kleur en voeg dan het gehakt toe. Voeg zout, peper en een beetje kerrie toe.
  3. Beboter een ovenschaal en leg onderin de aardappelschijfjes, daarop het gehaktmengsel, dan de bloemkool en daarop de plakjes tomaten.
  4. Klop de eieren met de zure room, de helft van de parmezaanse kaas en de helft van de peterselie. Schenk dit over de bloemkoolschotel.
  5. Vermeng de overige parmezaanse kaas met de paneermeel en wat nootmuskaat. Strooi dit als laatste over de ovenschotel met wat peterselie.
  6. Bak het gerecht in ca. 30 minuten in de oven op 175 graden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel Vlees Bloemkool ovenschotel