Risotto con frutti di mare risotto met zeevruchten

Risotto con frutti di mare risotto met zeevruchten

Smulweb imageSmulweb

Een echte Franse ratatouille met paprika, aubergine, tomaat, tijm, laurier, basilicum, droge witte wijn, gestoofd en gedipt met brood. De Franse keuken op z'n best!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Risotto con frutti di mare risotto met zeevruchten op tafel.

  1. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringetjes. Pel de knoflook en snipper deze fijn.
  2. Verhit de olie in een braadpan. Voeg de bosui, knoflook en rijst toe en bak alles al omscheppend ca. 2 minuten tot de korrels glanzen.
  3. Voeg de wijn toe en laat zachtjes koken tot alle wijn is opgenomen. Voeg de tomatenpuree en 5 dl water toe. Verkruimel het bouillontablet erboven en laat het geheel ca. 20 minuten zachtjes koken.
  4. Voeg de fruit de mer toe en kook dit ca. 5 minuten zachtjes mee. Breng op smaak met peper.
  5. Neem de pan van het vuur en laat hem ca. 3 minuten staan. Knip de peterselie boven de risotto fijn en schep de peterselie en de boter door de risotto.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst