Entrecote met paddestoelen

Entrecote met paddestoelen

Smulweb imageSmulweb

Een mals stuk entrecote gecombineerd met paddenstoelen, sjalotjes en cognac-portjus. Bak de entrecote in 6-7 minuten bruin en van binnen rosé, bak de paddenstoelen en sjalotjes in het bakvet en voeg de cognac, port en fond toe voor een heerlijke jus.

15 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 100 g Cantharellen
  • 15 g Cognac

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Entrecote met paddestoelen op tafel.

  1. Veeg de cantarellen en de shiitake schoon en snijd de shitake in plakjes. Pel het sjalotje en snipper het fijn.
  2. Verhit de boter in een koekenpan en bak de entrecotes in 6-7 minuten bruin en van binnen rosé. Strooi er zout en peper over. Houd de entrecotes warm.
  3. Bak het sjalotje en de paddestoelen in ca. 3 minuten in het bakvet. Schep ze op de entrecotes.
  4. Voeg de cognac, de port en de fond aan het bakvet toe en breng de jus op een hoog vuur aan de kook. Roerbak de aanbaksels los.
  5. Laat de jus twee minuten inkoken en schenk het over de entrecotes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees