Duits recepten
Zelf Duits gerechten maken! Ontdek de lekkere en makkelijke Duits recepten van Jumbo.
Uitgelicht recept
Ingrediënten
- 650 g Spitskool
- 3 Uien
- 1 Teen Jumbo Knoflook
- 0.75 Rode peper
- 0.5 tl Karwijzaad
- 0.5 tl Paprikapoeder
- 1000 ml Runderbouillon, bereid
- 350 g Kabeljauwfilet
- 80 g Chorizo in plakjes
- 3 el Olijfolie
- 6 g Jumbo Tuinkers
- 1 snufje Zout
- 1 snufje Peper zwart
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Duitse spitskoolsoep met kabeljauw en chorizo op tafel.
- Laat de schijfjes chorizo zachtjes uitbakken in een droge koekenpan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
- Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui, knoflook, rode peper, karwijzaad en paprikapoeder enkele minuten.
- Voeg dan de spitskool toe en bak deze kort even mee. Voeg de bouillon toe en kook het geheel totdat de spitskool nog een lichte bite heeft.
- Neem 1/3 deel van de kool uit de soep en zet dat even opzij. Pureer de soep.
- Voeg de kabeljauw toe aan de soep en laat de soep zachtjes 5 minuten koken totdat de vis gaar is.
- Proef en breng de soep op smaak met peper en zout.
- Garneer de soep met de plakjes chorizo en de opzij gezette spitskool.