Gambas op spaanse wijze

Gambas op spaanse wijze

Smulweb imageSmulweb

Geniet van een stukje Spanje op je bord met deze overheerlijke gambas op Spaanse wijze. De gambas worden gebakken met knoflook, uien en sherry en krijgen een frisse twist van citroensap. Pak je favoriete brood erbij en dippen maar!

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(5)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Gambas op spaanse wijze op tafel.

  1. Pel de gamba's, maar laat de kop en de staart er aan zitten. Pel de teentjes knoflook en snijd ze in zeer dunne plakjes. Pel de uien en snijd ze in zeer dunne ringen.
  2. Verhit de helft van de olie en bak de plakjes knoflook heel lichtbruin. Schep ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
  3. Voeg de uienringen aan de pan toe en bak ze omscheppend 4 minuten op een hoog vuur. Schep ze uit de pan.
  4. Verhit de rest van de olie in de pan en bak hierin de gamba's omscheppend in 3-4 minuten gaar.
  5. Voeg de sherry, het citroensap, de knoflook en de uien toe. Voeg zout en peper naar smaak toe en laat het geheel nog even doorwarmen. Strooi de peterselie erover en serveer.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden