- 600 g Kwartelvlees
- 1 el Tijm vers
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Kwartels in het pannetje op tafel.
- Haal bij de poelier verse kwartels.
- Snijd de groenten en maak de bouillon.
- Wrijf de kwartels in met peper en zout, stop een takje tijm in de buik en braad ze even snel aan in weinig boter. Neem ze uit de pan.
- Voeg de rest van de boter toe en bak daarin de spekblokjes even uit. Voeg de groenten toe en fruit dit even mee met de spekjesblokjes. Voeg wortelen (in dunne reepjes gesneden), ui (in zeer fijne stukjes gesnipperd), gehakte peterselie en selderij en champignons (in stukjes gesneden) toe.
- Leg de kwartels erop, giet de voorverwarmde bouillon en de madera erbij. Doe deksel op de pan en laat de kwartels op het geurige bedje in circa 20 minuten zachtjes gaar stoven.
- Serveer in het pannetje.