kruidige venkelsoep

kruidige venkelsoep

Smulweb imageSmulweb

Met deze kruidige venkelsoep verover je ieders hart! De venkel wordt op smaak gebracht met een scheutje Pernod en aangevuld met tijm, rozemarijn en feta. Een eetlepel fijngehakte venkel en geraspte citroenschilletje door de knoflook zorgen voor dat extra beetje pit. Heerlijk!

25 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 50 ml Pernod

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke kruidige venkelsoep op tafel.

  1. Pel en snipper de ui.
  2. Maak de venkel schoon en snijd de knollen in stukjes, bewaar het groen. Verhit de olie in een pan. Fruit de ui even aan. Bak de venkel al omscheppend mee en voeg de tijm, rozemarijn, Pernod en bouillon toe. Kook de venkel in ca. 10 minuten zachtjes gaar.
  3. Pureer het geheel met de staafmixer tot een gladde soep. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verkruimel de feta en hak het venkelgroen fijn.
  4. Pel de knoflook en hak het teentje zeer fijn. Schep de peterselie, een eetlepel fijngehakte venkel en de geraspte citroenschil door de knoflook.
  5. Verwarm de soep opnieuw. Schep de soep in 4 warme soepborden en strooi de fetakruimels erover.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep