Stifado van kip

Stifado van kip

Smulweb imageSmulweb

Deze Stifado van kip is verrassend lekker! Marineer het vlees een dag van tevoren, voeg de marinade met de kruiden en de rode wijn toe en smoor het vlees in ca. 2 uur op een zacht pitje gaar. Serveer met rijst en wat salade.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Stifado van kip op tafel.

  1. Marineer het vlees een dag van tevoren. Pel hiervoor de uien en hak ze grof. Doe ze in een grote diepvrieszak en voeg de peperkorrels, het kaneelstokje, de kruidnagels, wat nootmuskaat, de gepelde teentjes knoflook en de laurierblaadjes toe en schenk de azijn in de zak. Voeg de stukken kip toe, bind de zak dicht, leg de zak in een schaal en laat de kip 1 nacht marineren. Keer het pakket af en toe om.
  2. Neem de volgende dag de stukken kip uit de zak en dep ze met keukenpapier droog.
  3. Verhit de olie in een braadpan en bak de stukken kip rondom goed bruin. Neem ze uit de pan en voeg de marinade met de kruiden en de rode wijn toe.
  4. Breng dit aan de kook en voeg de stukken kip weer toe. Pel de uitjes en voeg ze ook bij het vlees. Smoor het vlees in ca. 2 uur op een zacht pitje gaar.
  5. Breng het gerecht eventueel op smaak met peper en zout.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte