Bobotie

Bobotie

Smulweb imageSmulweb

Bobotie is de bekendste ovenschotel van Zuid-Afrika. Met gehakt, amandelen, abrikozenjam en rozijnen. De melk wordt losgeklopt met eieren en over de schaal gegoten en gebakken in een voorverwarmde oven van 180 graden. Lekker met rijst en salade.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 3 el Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Bobotie op tafel.

  1. De uien schillen en fijnhakken, de korsten van het brood snijden en het brood weken in de melk. Pruimen in kleine stukjes snijden en het kokend water erop gieten.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden. Verhit de olie in een braadpan en schep alle kruiden erbij. Stoof hierin de fijngehakte uien glazig.
  3. In een grote kom: rozijnen, pinda's, amandelen, citroensap, chutney, abrikozenjam en de geweekte pruimen losjes doorroeren.
  4. Meng het uitgedrukte brood (melk bewaren) met het gehakt en voeg samen met 2 eieren toe aan de massa in de kom. Voeg ook de gefruite ui toe. Meng alles goed door elkaar.
  5. Vet een vuurvaste schaal in met olie en vul deze met de vleesmassa. Klop de melk van het witbrood met de overige 2 eieren en schenk dit over de vleesmassa. Leg hier de laurierblaadjes op.
  6. Zet de vorm in de voorverwarmde oven en bak het geheel in ongeveer 50 minuten gaar, of tot het eimengsel gestold is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden Fruit Sauzen Zuivel Vlees Ei Citroen Pruimen Citroensap