- 3 el Water
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Bobotie op tafel.
- De uien schillen en fijnhakken, de korsten van het brood snijden en het brood weken in de melk. Pruimen in kleine stukjes snijden en het kokend water erop gieten.
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Verhit de olie in een braadpan en schep alle kruiden erbij. Stoof hierin de fijngehakte uien glazig.
- In een grote kom: rozijnen, pinda's, amandelen, citroensap, chutney, abrikozenjam en de geweekte pruimen losjes doorroeren.
- Meng het uitgedrukte brood (melk bewaren) met het gehakt en voeg samen met 2 eieren toe aan de massa in de kom. Voeg ook de gefruite ui toe. Meng alles goed door elkaar.
- Vet een vuurvaste schaal in met olie en vul deze met de vleesmassa. Klop de melk van het witbrood met de overige 2 eieren en schenk dit over de vleesmassa. Leg hier de laurierblaadjes op.
- Zet de vorm in de voorverwarmde oven en bak het geheel in ongeveer 50 minuten gaar, of tot het eimengsel gestold is.