Peking eend

Peking eend

Smulweb imageSmulweb

Geniet van deze authentieke Peking eend, gekruid met honing aan de binnen- en buitenkant. Serveer de eend met de gladde, delicate lente pannenkoekjes, knapperige komkommer en lente-uitjes.

120 min bereiden

hoofdgerecht

20 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 2000 g Eend
  • 340 ml Water
  • 2 el Sesamolie

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Peking eend op tafel.

  1. Snijd de vleugels van de eend en blancheer deze kort. Droog de eend vervolgens af. Kook de ingrediënten voor de siroop totdat de honing volledig is opgelost. Glaceer de eend aan de binnen- en buitenkant met de siroop. Hang de eend aan een haak en laat deze in een ventilerende ruimte drogen (minimaal 5 uur, buiten mag ook maar niet in de zon).
  2. Snijd de komkommer en lente-uitjes in reepjes.
  3. Leg de eend met de borst naar boven op een rooster boven een afdruiprek zonder water. Bak de eend gedurende 55 minuten op 150 graden en daarna nog 20 minuten op 190 graden.
  4. Snijd de eend met het knapperige vel in reepjes en leg deze op een schaal.
  5. Maak de lente pannenkoekjes door de bloem te zeven en 140 gram te kneden met kokend water en de rest van de bloem met koud water en een snufje zout. Voeg de meel weer samen en kneed tot een egaal deeg. Laat het deeg 30 minuten rusten en kneed daarna nog enkele minuten. Verdeel het deeg in 24 porties en rol van elk stukje een balletje dat je vervolgens plat drukt. Doop een kant in de sesamolie en plaats een ander koekje er tegenaan. Rol de koekjes uit tot dunne pannenkoekjes en bak ze in een verhitte pan met een beetje sesamolie. Houd de pannenkoekjes warm op een schaal.
  6. Presenteer de eend- en lente pannenkoekjes op een mooie schaal.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Eend