Bosbessenjam

Bosbessenjam

Smulweb imageSmulweb

Een rijke, volle, ambachtelijke bosbessenjam die je zelf thuis maakt. Heerlijk op vers brood, toastjes of croissants. Maak en geniet van je eigen potjes bosbessenjam!

25 min bereiden

ontbijt

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Bosbessenjam op tafel.

  1. Was de bosbessen in ruim water en haal de steeltjes en blaadjes eraf.
  2. Doe de bosbessen in een pan en kook ze met 2 dl water gaar
  3. dit duurt ongeveer 10 minuten.
  4. Voeg de suiker er in een keer aan toe en blijf nu roeren totdat alle suiker is opgelost. Laat de massa ? uur koken.
  5. Maak ondertussen 4 jampotten schoon door ze te reinigen met kokend sodawater of door ze 3 minuten met een bodempje water in de magnetron op 750 Watt te zetten.
  6. Giet het water uit de potten en doe de jam-massa in de nog warme potten. Doe de deksels erop en controleer of je een klik hoort. Als je een klik hoort, is de pot goed afgesloten. Zo niet, gebruik dan de jam snel.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Bessen Jam Bosbessen