Saffraan-rijst

Saffraan-rijst

Smulweb imageSmulweb

Deze rijst met een mix van kruiden waaronder saffraan is een perfecte bijgerecht. Heerlijk geurend en zalig van smaak. Saffraan-rijst is een goede keuze voor luxe maaltijden en feesten. Garneer met koriander voor de finishing touch!

10 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Saffraan-rijst op tafel.

  1. Was de rijst tot deze schoon is.
  2. Schil de ui en snijd in grove stukken.
  3. Verhit olie in de pan en bak de ui tot deze zacht en glazig is.
  4. Pers de knoflook en fruit samen met kurkuma mee in de pan. Voeg rijst toe en bak deze mee tot alle rijstkorrels glimmen van olie en licht doorzichtig zijn.
  5. Voeg citroensap toe en roer goed.
  6. Voeg saffraan met water toe en vul aan tot alle rijst 1 vingerkootje onder water staat.
  7. Voeg zout toe.
  8. Sluit de pan goed af (eventueel met een theedoek om het deksel) en laat de rijst in 20 minuten gaar worden.
  9. Roer uiteindelijk een flinke klont boter door de rijst.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Kruiden Rijst Fruit Citroen Citroensap