Zomerzuurkool

Zomerzuurkool

Smulweb imageSmulweb

Zuurkool rookworst schotel met ananas, rozijnen, gemberpoeder en kruidnagel. Afgedekt met appelmoes en aardappelpuree met een krokant paneermeel korstje. Smaakt heerlijk op een zwoele zomer avond!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Zomerzuurkool op tafel.

  1. Fruit de ui.
  2. Voeg uitgelekte ananas, wijn, rozijnen, kruidnagels en gemberpoeder toe. Laat met de deksel op de pan 10 minuten sudderen.
  3. Kook ondertussen de zuurkool in 10 minuten half gaar. Laat goed uitlekken.
  4. Leg in een beboterde vuurvaste schaal plakjes rookworst. Hierop het ananasmengsel. Dan de zuurkool. Hierop de appelmoes en dek af met aardappelpuree.
  5. Leg wat paneermeel en klontjes boter erop. Laat de schotel in de oven een bruin korstje krijgen.
  6. Eet smakelijk.
eet smakelijk