Surinaamse nasi

Surinaamse nasi

Smulweb imageSmulweb

Nasi kan je op vele manieren maken, maar deze Surinaamse nasi is toch wel verrukkelijk. De nasi bevat onder andere dauw-erwten, garnalen, snijbonen, en ketjap. Het geheim zit hem in het een-voor-een toevoegen van de rijst. Het resultaat: heerlijk, kleverige rijst met uitgesproken smaak.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 50 g Gedroogde garnalen

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Surinaamse nasi op tafel.

  1. Hak de ui en knoflook fijn. Hak de blaadjes selderij fijn en bewaar voor later. Kook de snijbonen beetgaar en laat staan voor straks. Week de gedroogde garnalen.
  2. Verwarm wat zonnebloemolie in een wok en bak hierin het ui/knoflookmengsel zachtjes. Voeg na circa 2 minuten de zwarte peper, pimentpoeder, stukjes gember, 2 maggiblokjes en de trassie toe. Voeg een klein scheutje water toe zodat het niet aanbakt, maar een papje wordt. Bak dit nog even een paar minuten door.
  3. Voeg daarna de garnalen toe. Bak dit wederom een minuutje of 2 mee. Als laatste gaan de doperwten samen met de snijbonen erin, ongeveer 3 minuutjes.
  4. Zet het vuur wat zachter en voeg de helft van de rijst toe. Doe hier 4 eetlepels zoute ketjap en 2 eetlepels zoete ketjap bij. Ga nu heel goed roeren met 2 pollepels. Iedere korrel rijst moet een bruin laagje krijgen, neem hier de tijd voor.
  5. Voeg daarna de andere helft toe met nog 3 eetlepels zoute ketjap en 1 eetlepel zoete ketjap. Wederom heel goed roeren totdat alle rijstkorrels mooi bruin zijn.
  6. Roer als laatste de stukjes selderij erdoor.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst Noedels Surinaamse bami