Mexicaans eenpansgerecht

Mexicaans eenpansgerecht

Smulweb imageSmulweb

Dit Mexicaans eenpansgerecht brengt de smaken van de wereldkeuken samen in één pan. Bekijk het recept nu en proef de combinatie van vegetarisch gehakt, rijst, zwarte bonen, mais, en paprika's, op smaak gebracht met verse kruiden en koriander. Ideaal voor een snelle maaltijd op een doordeweekse avond.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 750 ml Water
  • 1 tl Korianderzaad
  • 0.5 tl Chilivlokken

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Mexicaans eenpansgerecht op tafel.

  1. Breng het water samen met het bouillonblokje aan de kook.
  2. Maak de groenten schoon, giet de mais en zwarte bonen af en laat uitlekken. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika's en snij de paprika's in gelijkmatige stukken.
  3. Hak de ui en knoflook en verhit wat olijfolie in een hapjespan. Voeg de ui, knoflook, tomatenpuree en paprika toe en roerbak 2 minuten.
  4. Voeg de kruiden, mais, vegetarisch gehakt en zwarte bonen toe, meng goed. Snij de lente-ui in gelijkmatige schuine ringen en voeg deze samen met de rijst toe.
  5. Meng goed en blus het geheel met de groentebouillon. Breng het geheel aan de kook. Laat het geheel 10-15 minuten zachtjes inkoken en roer regelmatig. Voeg water toe wanneer dit nodig is.
  6. Hak ondertussen de verse koriander fijn. Serveer daarna warm. Werk af met de fijngehakte koriander en geraspte kaas.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst Vegetarisch Vlees Kruiden Soep