Kipgyros met zelfgemaakte pitabroodjes

Kipgyros met zelfgemaakte pitabroodjes

Smulweb imageSmulweb

48 uur op vakantie in Griekenland en je hebt bij thuiskomst al heimwee? Graag gedaan! Deze zelfgemaakte pita's met knapperige friet, frisse tzaziki en kipgyros brengen je in een keer terug.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 300 ml Water
  • 1 tl Ras el Hanout
  • 4 g Peterselie gedroogd
  • 1 el Koolzaadolie
  • 2 g Peterselie gedroogd
  • 100 g Ovenfrites

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Kipgyros met zelfgemaakte pitabroodjes op tafel.

  1. Meng voor de pita's eerst de bloem, het gist en het zout met elkaar. Voeg dan het water toe en kneed dit 10 minuten. Voeg dan de ras el hanout toe en kneed dit erdoorheen. Laat het deeg een uur op kamertemperatuur onder een theedoek rijzen.
  2. Verwarm de oven voor op 250 graden.
  3. Marineer de kip met de knoflook, verse kruiden, koolzaadolie en paprikapoeder en zet deze 15 minuten in de koelkast.
  4. Verdeel het pitadeeg in 4 bolletjes en rol deze uit. Zorg dat het deeg een halve cm dik blijft.
  5. Leg de broodjes op bakpapier in de oven en bak ze in 7 minuten gaar.
  6. Bak ondertussen de kip totdat deze gaar is. Maak ook de tzatziki door alle ingrediënten met elkaar te mengen.
  7. Haal de pita's uit de oven en zet de friet in de oven. Bak deze af volgens de instructies op de verpakking.
  8. Besmeer de pita's eerst met de tzatziki, leg hier dan de sla en tomaat op en voeg de kipgyros toe. Voeg hier de ovenfriet aan toe. Maak het geheel af met peterselie en rode ui.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Brood