Verrukkelijke smeuige chocoladetaart van rutger

Verrukkelijke smeuige chocoladetaart van rutger

Smulweb imageSmulweb

Deze verrukkelijke smeuïge chocoladetaart is een must om te proberen. Gemaakt met echte chocolade, boter, suiker, eieren en bloem. Bakken tot hij van binnen nog smeuïg is. Serveer koud met een snufje cacaopoeder of poedersuiker.

25 min bereiden

dessert

12 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Verrukkelijke smeuige chocoladetaart van rutger op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet zowel de vorm als het bakpapier in met boter.
  2. Smelt in een pannetje de chocolade samen met de boter op een lage warmtebron onder regelmatig roeren.
  3. Meng in een andere kom de suiker, eieren, het zout en vanille-extract of vanillesuiker tot deze goed gemengd zijn. Voeg het warme chocolademengsel hieraan toe en meng dit goed.
  4. Spatel als laatste voorzichtig de bloem door het beslag en giet het beslag in de taartvorm.
  5. Bak de taart 20-30 minuten in de voorverwarmde oven. De taart zal nog niet helemaal gaar lijken, maak je geen zorgen.
  6. Laat de taart afkoelen zodat deze opstijft, vooral het midden wordt lekker smeuïg. Serveer de taart pas als deze helemaal afgekoeld is en bestrooi licht met cacaopoeder of poedersuiker.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Chocolade taart