Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Verrukkelijke smeuige chocoladetaart van rutger op tafel.
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet zowel de vorm als het bakpapier in met boter.
- Smelt in een pannetje de chocolade samen met de boter op een lage warmtebron onder regelmatig roeren.
- Meng in een andere kom de suiker, eieren, het zout en vanille-extract of vanillesuiker tot deze goed gemengd zijn. Voeg het warme chocolademengsel hieraan toe en meng dit goed.
- Spatel als laatste voorzichtig de bloem door het beslag en giet het beslag in de taartvorm.
- Bak de taart 20-30 minuten in de voorverwarmde oven. De taart zal nog niet helemaal gaar lijken, maak je geen zorgen.
- Laat de taart afkoelen zodat deze opstijft, vooral het midden wordt lekker smeuïg. Serveer de taart pas als deze helemaal afgekoeld is en bestrooi licht met cacaopoeder of poedersuiker.