Traditionele griekse bonensoep (fasolada)

Traditionele griekse bonensoep (fasolada)

Smulweb imageSmulweb

Proef de rijke smaak van Griekenland met onze Traditionele Griekse Bohnensoep (Fasolada)! Perfect comfort food voor een gure avond, gevuld met bleekselderij, wortelen, knolselderij en heerlijke kruiden. Serveer de soep met Feta en een vleugje lente-ui of basilicum en je bent klaar om te genieten!

45 min bereiden

soep

8 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 10 g Jumbo Tijm
  • 0.5 Knolselderij

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Traditionele griekse bonensoep (fasolada) op tafel.

  1. Als je droge witte bonen gebruikt, week ze dan eerst een nacht in koud water. Kook de bonen apart (ongeveer 1 uur), omdat ze langer moeten koken dan de rest van de groenten. Gebruik je verse bonen (of uit de vriezer), kook die dan ook eerst apart (ongeveer ½ uurtje). Als je bonen uit een pot of blik gebruikt, voeg die dan pas tegelijk met de tomaten en tomatenpuree toe. Begin met wortel, knolselderij en bleekselderij en voeg daar dan de kruiden aan toe.
  2. Kook de bonen tot ze een beetje zacht beginnen te worden (droge bonen +/- 1 uur, verse of diepvriesbonen +/- ½ uur). Voeg meteen de tijm, laurier en oregano toe.
  3. Voeg de gesneden knolselderij, wortel en bleekselderij toe. Laat de soep op een klein pitje zachtjes koken en voeg na ongeveer 15 minuten de ontvelde en gesneden tomaten en de tomatenpuree toe.
  4. Fruit de fijngesneden uien en gehakte knoflook glazig en voeg dit toe. Voeg de bouillonblokjes toe.
  5. Laat het geheel nog even pruttelen tot de groenten de gewenste garing hebben. Maak de soep op smaak met peper en zout en eventueel nog een paar maggiblokjes.
  6. Doe de soep in borden en voeg op elk bord een beetje verkruimelde feta en een beetje lente-ui of basilicum toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep