- 10 g Jumbo Tijm
- 0.5 Knolselderij
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Traditionele griekse bonensoep (fasolada) op tafel.
- Als je droge witte bonen gebruikt, week ze dan eerst een nacht in koud water. Kook de bonen apart (ongeveer 1 uur), omdat ze langer moeten koken dan de rest van de groenten. Gebruik je verse bonen (of uit de vriezer), kook die dan ook eerst apart (ongeveer ½ uurtje). Als je bonen uit een pot of blik gebruikt, voeg die dan pas tegelijk met de tomaten en tomatenpuree toe. Begin met wortel, knolselderij en bleekselderij en voeg daar dan de kruiden aan toe.
- Kook de bonen tot ze een beetje zacht beginnen te worden (droge bonen +/- 1 uur, verse of diepvriesbonen +/- ½ uur). Voeg meteen de tijm, laurier en oregano toe.
- Voeg de gesneden knolselderij, wortel en bleekselderij toe. Laat de soep op een klein pitje zachtjes koken en voeg na ongeveer 15 minuten de ontvelde en gesneden tomaten en de tomatenpuree toe.
- Fruit de fijngesneden uien en gehakte knoflook glazig en voeg dit toe. Voeg de bouillonblokjes toe.
- Laat het geheel nog even pruttelen tot de groenten de gewenste garing hebben. Maak de soep op smaak met peper en zout en eventueel nog een paar maggiblokjes.
- Doe de soep in borden en voeg op elk bord een beetje verkruimelde feta en een beetje lente-ui of basilicum toe.