Stifado (grieks stoofvlees)

Stifado (grieks stoofvlees)

Smulweb imageSmulweb

Zet de tafel maar vast: met Stifado, Grieks stoofvlees, zit je geramd. Met kaneel, rozemarijn, laurier en rode wijn. Heb jij al honger? Wij wel.

120 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Stifado (grieks stoofvlees) op tafel.

  1. Snijd het vlees in dobbelstenen. Bak het rondom bruin in verwarmde olijfolie. Haal het vlees uit de pan en zet het opzij.
  2. Bak de sjalotten en geplette knoflook ongeveer 3 minuten in dezelfde pan, terwijl je ze omschept, tot ze een beetje kleuren.
  3. Voeg de tomatenpuree en/of tomatenblokjes toe. Roer het 2 minuten door.
  4. Blus af met rode wijn en voeg wijnazijn, laurier, kaneel en rozemarijn toe.
  5. Doe het vlees weer in de pan en voeg 500 ml hete bouillon toe.
  6. Voeg peper en zout toe.
  7. Laat dit ongeveer 2 uur stoven. Controleer af en toe of er nog voldoende vocht in de pan zit. Voeg indien nodig een beetje extra bouillon of water toe. Roer het geheel een paar keer goed door om aanbranden te voorkomen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Grieks Stoofpotje Bier