Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Quiche met prei drie soorten ui en pancetta op tafel.
- Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een quichevorm of springvorm in. Verwarm een hapjespan op laag vuur.
- Snijd de prei in dunne ringetjes, de champignons in plakjes en de lente-uitjes in ringetjes. Hou apart.
- Hak de knoflook fijn en snijd de ui en rode ui in halve ringetjes. Fruit deze kort aan in olijfolie in de hapjespan. Voeg de gesneden groente toe en roerbak tot de champignons geslonken zijn.
- Meng in een kom de crème fraiche, eieren en geraspte kaas en breng op smaak met peper en zout.
- Laat het deeg voor de hartige taart ontdooien. Verdeel het over de bodem en randen van de quichevorm en prik er gaatjes in.
- Schep de helft van het groente-, ui- en champignonmengsel in de vorm en verdeel de helft van de pancetta erover. Schep de andere helft erbij en verdeel de rest van de pancetta erover. Giet het eiermengsel erover en verdeel met de bolle kant van een lepel.
- Bak de quiche 25 minuten in de voorverwarmde oven tot hij goudbruin is. Snijd in 8 parten en serveer.