Vislasagne met spinazie

Vislasagne met spinazie

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke vislasagne met spinazie die je geproefd moet hebben. Romige bechamelsaus met dille, nootmuskaat en een scheutje melk. Wok de spinazie met knoflook en laat de lasagne 20 minuten in de oven garen. Smullen maar!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Vislasagne met spinazie op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Wok de spinazie met het teentje knoflook tot het vocht uit de spinazie verdampt is.
  3. Smelt de boter in het sauspannetje. Voeg hier de bloem aan toe en roer dit door elkaar met de garde.
  4. Laat deze roux in een minuut gaar worden.
  5. Voeg dan scheutje voor scheutje de melk toe. Laat de scheut melk eerst opnemen in de roux totdat je de volgende scheut erbij doet.
  6. Roer de dille, nootmuskaat en wat peper en zout door de bechamelsaus wanneer de saus klaar is.
  7. Pak de ovenschaal erbij en bouw de lasagne op. Verdeel eerst een laag bechamelsaus over de bodem. Leg hier de lasagnebladen op, verdeel hier weer wat bechamelsaus over en leg hier 1/3e van de vis op en 1/3e van de spinazie. Herhaal deze stappen tot alle ingrediënten op zijn.
  8. Verdeel bij de laatste laag de kaas over de bovenkant.
  9. Plaats de ovenschaal 20 minuten in de oven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Spinazie