- 1 Rode peper
- 15 g Koriander
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Stoofpotje van kippendijenvlees op tafel.
- Kruid de kippendijen en bak ze in hete (room)boter met knoflookolie even kort (2 om 2) minuten aan tot ze goed dichtgeschroeid zijn.
- Snijd de courgette en paprika in dikke stukken en bak ze kort (2 minuutjes) aan.
- Doe de kippendijen in de stoofpan (incl de braadboter), giet hier de kippenbouillon bij samen met 2 eetlepels sambal manis, een scheut sojasaus, een flinke scheut ketjap manis, de gesneden Spaanse peper (naar gelang met de pitjes), het blikje tomatenpuree en 2/3e van het fijngesneden bosje koriander. Meng het goed door elkaar en laat dit lekker 10 minuten doorkoken tot alles lekker gemengd is.
- Zet de stoofpan op een doorkookplaatje en laat het 30 minuten zachtjes doorkoken. Voeg nu de courgette en paprika toe en laat het nog 45 minuten zachtjes doorgaren.
- Voeg 5 minuten voor het serveren het (in melk opgelost) maizena-papje toe. Serveer met basmati of pandan rijst.