Stoofpotje van kippendijenvlees

Stoofpotje van kippendijenvlees

Smulweb imageSmulweb

Een stoofpotje van kippendijenvlees met een vleugje exotisch: sambal manis, sojasaus en ketjap manis zorgen voor de smaakexplosie. De kippendijen smoren samen met courgette en paprika tot een heerlijk geheel, afgemaakt met koriander en geserveerd met pandan- of basmatirijst.

60 min bereiden

hoofdgerecht

5 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Rode peper
  • 15 g Koriander

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Stoofpotje van kippendijenvlees op tafel.

  1. Kruid de kippendijen en bak ze in hete (room)boter met knoflookolie even kort (2 om 2) minuten aan tot ze goed dichtgeschroeid zijn.
  2. Snijd de courgette en paprika in dikke stukken en bak ze kort (2 minuutjes) aan.
  3. Doe de kippendijen in de stoofpan (incl de braadboter), giet hier de kippenbouillon bij samen met 2 eetlepels sambal manis, een scheut sojasaus, een flinke scheut ketjap manis, de gesneden Spaanse peper (naar gelang met de pitjes), het blikje tomatenpuree en 2/3e van het fijngesneden bosje koriander. Meng het goed door elkaar en laat dit lekker 10 minuten doorkoken tot alles lekker gemengd is.
  4. Zet de stoofpan op een doorkookplaatje en laat het 30 minuten zachtjes doorkoken. Voeg nu de courgette en paprika toe en laat het nog 45 minuten zachtjes doorgaren.
  5. Voeg 5 minuten voor het serveren het (in melk opgelost) maizena-papje toe. Serveer met basmati of pandan rijst.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje