Bbq bloemkool bites

Bbq bloemkool bites

Smulweb imageSmulweb

Kook de bloemkool, broccoli en wortel en meng de BBQ-saus met cayennepeper. Omwikkel de groenten met bloemmengsel en bak ze af in de oven. Smeer de saus op de roosjes en doe ze in de oven. Serveer knapperige BBQ bloemkool bites.

45 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Bbq bloemkool bites op tafel.

  1. Kook de bloemkoolroosjes in een pan met wat zout voor 10 minuten. Doe hetzelfde met broccoli en wortels, of stoom of blancheer ze.
  2. Laat de groenten goed uitlekken en droog ze af met keukenpapier.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden en meng de BBQ-saus met cayennepeper in een kom. Zet de kom weg.
  4. Meng de bloem met melk in een schaal tot een redelijk dikke pasta. Houd wat bloem achter om de groenten te bestrooien.
  5. Bestrooi de groenten met wat bloem en doop ze in het bloemmengsel. Leg ze met de roosjes naar boven op een bakplaat.
  6. Bak de groenten af in 15 minuten (let op, elke oven is anders). Neem ze uit de oven en smeer de saus met een bakkwast op de roosjes.
  7. Zet de groenten terug in de oven en bak ze nog 6 minuten tot ze bubbelen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Bloemkool