Champignons drogen

Champignons drogen

Smulweb imageSmulweb

Champignons drogen maakt ze langer houdbaar! Het is super eenvoudig en je kan ze op verschillende manieren in gerechten gebruiken. Verwerk ze in pastasauzen, risotto's of dressings. Probeer het nu met dit simpele recept!

120 min bereiden

1 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Champignons drogen op tafel.

  1. Snijd de champignons in plakjes en spreid ze uit op het bakpapier.
  2. Zet de oven op 50 graden en de deur op een kiertje zodat de condens weg kan.
  3. Droog de champignons gedurende 8 tot 14 uur in de oven. Keer ze halverwege om. De droogtijd kan verschillen per oven en is afhankelijk van de grootte en het vochtgehalte van de paddenstoelen.
  4. Als de champignons volledig droog zijn en crispy aanvoelen, haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.
  5. Bewaar de gedroogde champignons in een luchtdichte glazen pot of trommel.
  6. Als je de champignons weer gaat gebruiken, week ze dan ongeveer 2 uur in warm water voordat je ze verwerkt.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Paddenstoelen Champignons