- 250 g Maismeel voor polenta
- 400 g Spinazie uit de diepvries
- 0.2 el Basilicum
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Polenta spinazie ovenschotel op tafel.
- Zet 1 liter water met wat zout op en breng aan de kook. Voeg de polenta voorzichtig beetje bij beetje toe terwijl je roert met een garde om klontjes te voorkomen. Kook maximaal 3 minuten.
- Fijnhak de knoflook en ui. Verhit een bakpan of wok en fruit de knoflook en ui. Voeg het gehakt toe en roer tot het gaar is. Meng zout, peper, nootmuskaat, kerriepoeder, oregano, basilicum en djahé er doorheen.
- Meng in een kom de ontdooide diepvriesspinazie met blokjes zure appel en Crème Fraîche.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Neem een ovenschaal en leg eerst een laag polenta, strooi er parmezaan over en maak dan een tweede laag polenta.
- Schep hierover het gehaktmengsel. Leg vervolgens een laag van spinazie-appel-Crème Fraîche eroverheen.
- Bedek de ovenschaal met bladerdeeg en verdeel er met een kwastje eierdooier over.
- Bak het geheel in 30-40 minuten in de oven tot het bladerdeeg goudbruin is.