Quiche met prei champignons bacon en kaas

Quiche met prei champignons bacon en kaas

Smulweb imageSmulweb

Met deze quiche tover je zeker weten een smile op ieders gezicht! Prei, champignons en bacon in een romig kaas eiermengsel op een knapperige korst. Een vullende en overheerlijke maaltijd.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 20 stappen deze heerlijke Quiche met prei champignons bacon en kaas op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een quichevorm of springvorm in met boter.
  2. Zet een hapjespan op laag vuur zodat deze warm kan worden.
  3. Pel de ui en snijd deze in kleine stukjes. Hak ook de knoflook fijn.
  4. Verhit olijfolie in de hapjespan en bak de ui en knoflook hierin met wat peper en zout.
  5. Snijd de preien in ringetjes en voeg toe aan de hapjespan. Bak kort mee.
  6. Snijd champignons in plakjes en vervolgens in kleine stukjes.
  7. Voeg champignons met extra peper en zout toe aan de hapjespan en bak nog even mee.
  8. Laat alles in een vergiet uitlekken.
  9. Ontdooi de plakjes deeg.
  10. Breek drie eieren boven een mengkom en voeg crème fraîche toe. Roer goed door elkaar.
  11. Voeg geraspte kaas toe, roer goed om en kruid met flink wat peper en zout.
  12. Verdeel de plakjes deeg over de quichevorm met de randjes over elkaar, druk aan met een vochtige vinger.
  13. Prik gaatjes in het deeg met een vork en verwijder de overhangende randen.
  14. Strooi paneermeel over de bodem en bedek met de helft van de bacon.
  15. Schep hier de helft van de prei en champignons over.
  16. Leg hier de rest van de bacon over en vervolgens de andere helft van de prei en champignons.
  17. Giet het eiermengsel erover en zet 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  18. De quiche is klaar als de bovenkant mooi goudbruin is geworden en de korst krokant is.
  19. Haal de quiche uit de oven, laat kort staan en verwijder dan uit de vorm.
  20. Snijd de quiche in punten en serveer met een salade.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken