Champignonburger met noten

Champignonburger met noten

Smulweb imageSmulweb

Een vegetarische champignonburger gemaakt met noten, ui, champignons en kruiden. Geserveerd op een gegrild hamburgerbroodje belegd met ketchup, spinazie en mangochutney. Een heerlijke variatie op de gewone hamburger.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 el Koriander

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Champignonburger met noten op tafel.

  1. Hak de ui en champignons fijn.
  2. Verhit olie in een pan en fruit de ui glazig.
  3. Voeg de champignons toe en bak een paar minuten mee.
  4. Voeg de gehakte noten en broodkruim erbij.
  5. Mix het mengsel fijn en schep over in een kom.
  6. Meng er het ei en de fijngehakte kruiden onder.
  7. Breng op smaak met peper en zout. Voeg een beetje water toe als het mengsel te droog is. Laat even rusten in de koelkast.
  8. Vorm van het mengsel burgers. Bak de burgers aan elke kant 3 à 4 minuten goudbruin.
  9. Gril of bak ondertussen ook de binnenzijde van de hamburgerbroodjes.
  10. Beleg de hamburgerbroodjes met ketchup en bladspinazie. Leg er een champignonburger op en werk af met mangochutney en scheuten.
eet smakelijk