Indisch recepten

Zelf Indisch gerechten maken! Ontdek de lekkere en makkelijke Indisch recepten van Jumbo.


Uitgelicht recept

Tip van Jumbo Indische gehaktschotel met rijst

Indische gehaktschotel met rijst

foodcoach badge foodcoach

Een Indische gehaktschotel met rijst, kruidig gehakt met ui en ei. Sperziebonen, rode paprika, aubergine en maïs zorgen voor een volle smaak. Een lekkere toevoeging is de pindakaas. Serveer met rijst.

25 min bereiden hoofdgerecht 1 personen

(3)

Ingrediënten

  • 1 stuks Scharreleieren M
  • 300 g Sperziebonen
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 stuks Aubergine
  • 300 g Zilvervliesrijst
  • 1 tl Komijnzaad
  • 1 stuks Rode paprika
  • 1 stuks Uien
  • 130 g Maïskorrels
  • 300 g Rundergehakt
  • 500 ml Water
  • 1 stuks Groentebouillon
  • 5 tl Pindakaas 100% puur naturel

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Indische gehaktschotel met rijst op tafel.

  1. Meng alle kruiden in een schaaltje bij elkaar en voeg toe aan het gehakt. Voeg ook het rauwe ei toe aan het gehakt en meng alles goed door elkaar.
  2. Snipper de ui.
  3. Dop de sperziebonen en snijd een keer doormidden. Kook de boontjes alvast even voor, ongeveer 10 minuten.
  4. Breng water aan de kook en bereid de bouillon. Verwarm een scheut olijfolie in een grote pan en bak hierin het gehakt rul. Voeg halverwege de gesnipperde ui toe en alvast een klein scheutje bouillon (ongeveer 1/5 deel).
  5. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking
  6. Snijd intussen de rode paprika en aubergine in blokjes en voeg toe aan het gehakt wanneer dit mooi bruin gebakken is. Voeg ook meteen de maïs en sperziebonen toe. Bak dit voor 2/3 minuten mee
  7. Voeg de pindakaas toe en roer goed door elkaar. Voeg daarna 3/5 deel van de oorspronkelijke hoeveelheid bouillon toe en meng weer alles goed onder elkaar. Laat eventjes pruttelen. Voeg naar eigen inzicht nog extra bouillon of water toe
  8. Serveer met de rijst.